Adik Linda Hashim bertemu jodoh dengan sepupu Beego. Tidak sangka dengan cara itu mereka boleh mengenali antara satu sama lain.

Adik lelaki Linda iaitu Firdaus berkahwin dengan sepupu Beego, Nurul Syuhada. Pelakon Linda Hashim memberitahu adiknya Mohd Firdaus Hashim bertemu jodoh dengan Nurul Syuhada, 28, yang juga sepupu suaminya iaitu pelakon Beego dan selamat diijab kabul pada Sabtu lalu. Linda atau nama sebenarnya Nor Hazlinda Hashim, 36, berkata, perkenalan pasangan itu terjadi berikutan Mohd Firdaus, 29, sering mengikutinya pulang ke kampung suami di Johor Bahru.

“Alhamdulillah adik saya dah selamat berkahwin Sabtu lalu dengan sepupu suami saya. Adik saya rapat dengan sepupu-sepupu Beego tak sangka jodoh dia dekat je. Hubungan mereka serius sejak tiga tahun ini dan pernah mengerjakan ibadah umrah bersama-sama kami sekeluarga, ” ujarnya kepada mStar.

Majlis perkahwinan berlangsung dalam keadaan sederhana.

Linda berkata, majlis perkahwinan itu berlangsung secara sederhana bagi mematuhi prosedur standard operasi (SOP) yang ditetapkan kerajaan. Tambahnya, majlis tersebut sepatutnya berlangsung pada Julai lalu namun ditangguhkan akibat pandemik Covid-19.

“Bersyukur sangat-sangat kerana waktu adik saya melangsungkan majlis perkahwinan pada Sabtu lalu, hari itu juga diumumkan bahawa Isnin akan berkuatkuasa Perintah Kawalan Pergerakan Bersyarat (PKPB) dan tiada majlis resepsi boleh dilakukan,” katanya. Linda turut mendoakan pasangan itu dapat melayari kehidupan rumah tangga dengan baik. Linda dan Beego atau nama sebenarnya Mohamad Aszerul Nizam Abdullah berkahwin pada 8 Jun 2013 dan mempunyai tiga orang cahaya mata perempuan.