Akak ini dipuji oleh warganet apabila sanggup hadir ke majlis bekas suami yang baru sahaja berpisah sebulan. Dia menjelaskan kenapa dia sanggup datang.

JAKARTA – Seorang wanita di Indonesia hadir pada majlis perkahwinan bekas suaminya kerana ingin membuktikan bahawa dia tidak terkesan dengan pernikahan tersebut. Wanita berkenaan, Alifa Balqis memuat naik rakaman video memaparkan dia menghadiri ­majlis perkahwinan bekas suaminya dalam aplikasi TikT0k baru-baru ini. Alifa berbuat demikian selepas sebulan berceraii dengan lelaki itu. “Saya hadir ke majlis perkahwinan bekas suami saya dan isteri baharunya.

“Sabarlah hati, semoga saya ada pengganti lebih baik,” tulisnya pada kemas kini status di TikT0k. Menurut portal TribunStyle, Alifa tidak menyangka klip videonya mendapat perhatian warganet dan menjadi tular. Alifa berkata, dia sengaja mencabarr dirinya untuk hadir ke maj­lis itu kerana mahu membuktikan kepada bekas suami bahawa dia kuat dan tenang menghadapi perceraian mereka.

Reaksi Orang Ramai

Wanita hebat dan kuat. Mungkin dia berpikir ni dah kehendak AllAh. j0doh dia mantan sampai disini. selebih nya jodoh wanita lain. Mungkin dengan ibu sabar.satu saat nanti AllAh beri yang lebih baik lagi untuk ibu.

“Maybe dia dah move on atau Maybe dia rasa syg lagi. Maybe dia nk rujukk balik jdi isteri kedua yg pertama. Nak tunjuk kuatt la konon. balik umoh meraungg bucu katil. Kat sana dah jadi trend si mantan kekasih/bekas pasangan dtg majlis kawin.lepas tu masok tik tok.” kata seorang warganet.

Sumber : Kosmo/Tribun