Atlet freerunner panas hati serta meluahkan isi hatinya apabila percutiannya di sebuah resort milik datuk sensasi Malaysia bertukar hambar apabila tergamak dia berikan servis yang kurang baik jadi perhatian ramai. Dato tersebut lantang bersuara buat serlah sikap sebenar beliau yang mengejutkan

Seorang atlet ‘freerunner’ profesional, Abudi Alsagoff berkongsi kisah apabila dia menerima peringatan daripada seorang Datuk selepas mengkritik tempat penginapan milik seorang usahawan kosmetik terkenal yang bergelar Datuk. Perkara itu dikongsi Abudi menerusi sebuah posting di Facebooknya. Menurutnya, kejadian berlaku ketika dia bersama keluarganya bercuti ke penginapan tersebut baru-baru ini. “Tempat ni besar dan cantik. Tapi tu la kesian maintenance dan customer service perlu diperbaiki. “Mungkin Datuk kena pantau lagi pekerja-pekera di resort. Kesian invest puluh-puluh juta, service dan tempat tidak bersih,” katanya. 

“Dekat lobi, air disediakan habis tapi masalahnya bocor sampai habis lantai. Kalau ada yg jatuh kepala (nauzubillah) hospital terdekat HKL? bang.“ Risiko banglain itu staff ambil deposit sebab katanya kami buat perkara kurang baik balik dengan lumpur. “Masalahnya kawasan luar lecak sebab hujan dan diorang tengah buat kerja naik taraf. Tak ada pili air atau tempat cuci kaki sebelum naik rumah ni,” katanya.Selain meluahkan lagi beberapa perkara seperti aspek kebersihan, individu ini turut berkongsi kisah peti ais yang dihuni lipas.

“Satu lagi bilik garuda ada lipas dalam peti ais, memang tidak bersih. “Rasanya pekerja kat sini kena hantar untuk training hospitality. Ada yang few saja baik layanan, tapi ada juga staff ni layanan dia macam orang yang menakutkan weh.“Kepada Datuk, maaf kami rela pilih tempat lain melainkan awak perbaiki masalah resort ini,” katanya. Posting berkenaan kemudian tular di Facebook dan sehingga kini ia telah lah dikongsi sebanyak 5,6000 kali. Susulan daripada posting tersebut juga, Abudi turut berkongsi mesej yang diterima oleh datuk tersebut. Mesej berkenaan meminta supaya Abudi memadam posting terbabit atau peringatan bakal diambil. Anda boleh lihat posting penuh di bawah. Dalam pada itu, Gempak cuba mendapatkan respon daripada Datuk tersebut berhubung isu berkenaan.

“Delete atau saya ambil perlakuan” – Lelaki Tersebut Takut DS Aliff Syukri Akan Amik Perlakuan Sebab ‘Share’ Pengalaman Kurang Baik Dekat Resort?

Selain usahawan kosmetik, Datuk Seri Aliff Syukri juga mempunyai beberapa bisnes dalam bidang lain termasuklah pelancongan. Bagi yang tidak tahu, Aliff Syukri memiliki tempat penginapan iaitu Sugeh Hill Resort yang terletak di Janda Baik, Pahang. Bertemakan ala kampung namun mempunyai konsep mewah, memang ramai dah pernah pergi menginap di tempat ini termasuklah selebriti.

“Ada Lipas Dalam Peti Ais” – Beri Layanan Kurang Baik Pada Pengunjung, Resort Aliff Syukri Dikatakan Tidak Bersih Dan Tidak Selamat

Dedahkan percutiannya bersama keluarga berdepan masalah apabila pusat peranginan atau resort milik usahawan kosmetik sensasi Dato Aliff Syukri yang didiami mereka selama beberapa hari penuh dugaan, Instafamous Abudi Alsagoff tampil menyatakan percutiannya di Sugeh Hill Resort amat memeritkan. Katanya lagi, pekerja Aliff juga memberi layanan yang kurang memuaskan biarpun bayaran yang dikenakan seakan tidak setimpal dengan apa yang diberikan. “Mungkin Dato Aliff kena pantau lagi pekerja-pekerja di resort Dato. Kesian invest puluh-puluh juta, service dan tempat tak berapa bersih.” Ujar lelaki itu, kediaman yang didiaminya juga dilihat penuh dengan sampah sarap, tidak bersih dan beri risiko pada pelanggan.

“Kat lobby tempat greet guests, air yg disediakan dah habis (okla tunggu refill). Masalahnya bocor ke apa menitik habis basah lantai and staff punya solusi? letak kain. budak2 lari bila sampai.. kalau ada yg jatuh terkena kepala (nauzubillah).” Bagaimanapun, selepas kisah itu ditularkan oleh individu terbabit, kes itu khabarnya mendapat perhatian Aliff sehingga beliau dikatakan berlakuan menyeru Abudi untuk memadam posting yang dimuat naik olehnya. Abudi yang difahamkan agak terkilan dengan servis serta layanan yang diberikan turut kecewa dengan perlakuan jutawan tersebut. Bagaimanapun, Aliff dilihat turut ingin mengambil perlakuan terhadap Abudi andai tidak memadam posting berkenaan kerana difahamkan Aliff ada menyimpan beberapa bukti serta rakaman CCTV yang mempamerkan sikap individu terbabit sepanjang menginap di sana.

Malah, Abudi juga sempat memuat naik beberapa posting yang menyaksikan resort tersebut dipenuhi sampah sarap dan lipas di dalam peti sejuk. Dalam pada itu, beliau juga dilihat enggan mengesyorkan tempat peranginan tersebut kepada orang ramai kerana segala yang diterimanya amat tidak berbaloi.

“Ada Lipas Dalam Peti Ais” – Beri Layanan Tak Baik Pada Pengunjung, Resort Aliff Syukri Dikatakan Tidak Bersih Dan Tidak Selamat

Dedahkan percutiannya bersama keluarga berdepan masalah apabila pusat peranginan atau resort milik usahawan kosmetik sensasi Dato Aliff Syukri yang didiami mereka selama beberapa hari penuh dugaan, Instafamous Abudi Alsagoff tampil menyatakan percutiannya di Sugeh Hill Resort amat memeritkan. Katanya lagi, pekerja Aliff juga memberi layanan yang kurang memuaskan biarpun bayaran yang dikenakan seakan tidak setimpal dengan apa yang diberikan.

“Kat lobby tempat greet guests, air yg disediakan dah habis (okla tunggu refill). Masalahnya bocor ke apa menitik habis basah lantai and staff punya solusi? letak kain. budak2 lari bila sampai.. kalau ada yg jatuh terkena kepala (nauzubillah).” Bagaimanapun, selepas kisah itu ditularkan oleh individu terbabit, kes itu khabarnya mendapat perhatian Aliff sehingga beliau dikatakan sanggup menyeru Abudi untuk memadam posting yang dimuat naik olehnya. Abudi yang difahamkan agak terkilan dengan servis serta layanan yang diberikan turut kecewa dengan perlakuan jutawan tersebut. Bagaimanapun, Aliff dilihat turut ingn mengambil perlakuan Abudi andai tidak memadam posting berkenaan kerana difahamkan Aliff ada menyimpan beberapa bukti serta rakaman CCTV yang mempamerkan sikap individu terbabit sepanjang menginap di sana.

Malah, Abudi juga sempat memuat naik beberapa posting yang menyaksikan resort tersebut dipenuhi sampah sarap dan lipas di dalam peti sejuk. Dalam pada itu, beliau juga dilihat enggan mengesyorkan tempat peranginan tersebut kepada orang ramai kerana segala yang diterimanya amat tidak berbaloi.