Ekoran wabak yang melanda dunia , syarikat penerbangan terkenal Malaysia Airlines buat perkara tak masuk akal terhadap penumpangnya setianya hingga jadi perbualan ramai pihak

Penerbangan Malaysia (MAS) menerusi cabang operasi pelancongannya, MHholidays, melancarkan kempen percutian terbaharu, ‘Kids Fly + Stay Free’, yang membolehkan pelanggan menikmati pakej percutian dengan potongan harga sebanyak 60 peratus. Ketua Pegawai Pemasaran dan Perkhidmatan Pelanggan Kumpulan MAS, Lau Yin May, berkata pakej berkenaan mencakupi tiket penerbangan dua hala, bagasi, makanan dan penginapan di hotel.

Katanya, semua tempahan dibuat ketika ini di bawah MHholidays layak menerima pakej penerbangan dan penginapan percuma, khusus untuk seorang kanak-kanak berusia antara 3 hingga 11 tahun, atau yang berusia dua tahun ke bawah.Beliau berkata harga setiap pakej penerbangan dan penginapan tiga hari dua malam itu bernilai RM389 ke Kota Kinabalu; RM189 ke Johor Baharu; RM239 ke Kuantan; RM249 ke Pulau Langkawi; RM239 ke Pulau Pinang dan RM189 ke Kuala Lumpur, dari mana-mana destinasi di Malaysia.

“Pakej ini sah serta-merta sehingga 31 Januari 2021,” katanya dalam satu kenyataan di sini hari ini. Yin May berkata, MAS turut menjalinkan kerjasama dengan Lembaga Pelancongan Sabah (STB), bagi promosi khas #BahMarilah, khusus mempromosikan sektor pelancongan di negeri itu. “Bersandarkan objektif menarik pelanggan menerokai tarikan popular di Sabah, kami menawarkan diskaun sehingga 50 peratus untuk pakej percutian, bermula hari ini hingga 24 Ogos nanti,” katanya.

Sementara itu, Pengurus Besar STB, Noredah Othman, berkata hotel dan tarikan pelancong negeri itu sudah mula bergiat aktif dalam memastikan prosedur operasi standard (SOP) kerajaan dipatuhi oleh pelancong dan pengusaha. “Ketika ini orang ramai sudah mula rancak mengunjungi Sabah bagi menerokai tarikan pelancongan yang ada. “Beberapa lokasi utama seperti Kundasang, Ranau dan Kiulu menyaksikan kehadiran pelancong yang semakin bertambah,” katanya.

Tambang murah MAS sehingga penjimatan 50 peratus

Berita baik kepada setiap orang yang gemar melancong apabila syarikat penerbangan, Malaysia Airlines (MAS) menawarkan penjimatan sehingga 50 peratus menerusi MHholidays Flash Sales, hanya untuk tempoh masa terhad saja. Tawaran penjimatan yang akan berakhir pada 30 September ini tidak harus dilepaskan dan anda boleh melancong, bermula 24 September 2019 hingga 30 April 2020.

Lebih menarik, anda bukan saja menikmati penjimatan tiket penerbangan, tetapi turut merangkumi penginapan hotel di setiap destinasi pilihan. Penumpang boleh menikmati tambang tiket pergi dan balik kelas ekonomi berserta hotel ke Langkawi bermula pada harga serendah RM219, Johor Bahru (RM259), Pulau Pinang (RM319) manakala Kuching (RM489) dan Kota Kinabalu bermula serendah RM689 setiap orang. Untuk destinasi antarabangsa turut disediakan penjimatan tambang tiket pergi dan balik kelas ekonomi termasuk hotel ke destinasi seperti Jakarta bermula pada harga RM509, Bangkok (RM539), Ho Chi Minh (RM596), Singapura (RM599) dan Manila serendah RM709.

Tidak terkecuali destinasi lain seperti Phuket yang bermula serendah RM509, Yangon (RM529), Phnom Penh (RM559), Bali (RM759 ) dan Perth, serendah RM1,009 untuk tambang tiket pergi dan pulang kelas ekonomi berserta hotel. Tambang dikenakan itu termasuk elaun bagasi sebanyak RM20 kilogram untuk kelas ekonomi ke destinasi antarabangsa dan hidangan percuma serta hiburan ketika penerbangan daripada Kuala Lumpur. Jadi, jangan tunggu lagi dan layari laman web malaysia airlines untuk mendapatkan maklumat lanjut sebelum promosi berakhir dan merancang percutian hebat anda bermula sekarang.