Lelaki hidung belang dekati Ayda Jebat dengan cara halus buat Nabil Mahir tak senang duduk takut hubungan terlerai. Tergamak dia amik perlakuan drastik ini buat ramai ternganga

Nabil Mahir beri peringatan. “Untuk you guys tak habis-habis nak dm benda tak elok kat Ayda Jebat”Pengacara Nabil Mahir memberikan peringatan terhadap segelintir pengguna laman sosial tidak bertanggungjawab yang mengganggu tunangnya, penyanyi dan pelakon Ayda Jebat. Memuat naik fotonya memegang replika pedang samurai, Nabil dedahkan Ayda diganggu oleh perkara yang tidak elok menerusi ruangan mesej di laman sosial Instagram.”Yang tak malu mengacau tunang orang dan tak abis-abis nak DM benda tak elok kat my fiancée. Grow up and stop memalukan diri,” dedah Nabil.

Tambah mantan pengacara HLive ini lagi, mereka juga tetap berlakuan mengganggu Ayda biarpun akaun telah disekat. “Banyak sangat masa korang siap buat account baru bila kene block. Korang tau kan kalau kitorang make official report, korang boleh kene trace? Peringatan have been made,” tulis Nabil lagi. Sebelum ini, Nabil melamar pelantun lagu Temberang itu pada sambutan hari lahirnya yang ke-28 pada 17 Mac lalu. Seterusnya, Nabil dan Ayda selamat melangsungkan pertunangan pada 28 April lalu bersempena sambutan hari lahir Nabil yang ke-32.

“Diam tak bermaksud salah” – Nabil Mahir dikatakan cuba jadi individu selepas pengakuan Sarah Hildebrand

Gara gara pengakuan berani pelakon Sarah Hildebrand mengenai punca dia putus cinta, tidak semena-mena bekas kekasih iaitu Nabil Mahir menerima kritikandi Instagram. Walaupun tidak menyebut secara khusus individu tersebut, warganet mengandaikan lelaki yang dimaksudkan Sarah itu ialah pengacara Nabil. Enggan memanjangkan cerita, Nabil menerusi Instagram memilih untuk berdiam dan turut berterima kasih kepada mereka yang membuat teguran terhadapnya. “Banyak benda boleh kongsi, tapi ada yang tak perlu, takut makan diri. Diam tak bermaksud salah atau kalah. “Apa pun terima kasih atas semuanya, segala keaiban, kata kata negatif dan perkataan yang kurang enak. Terima kasih atas teguran dan nasihat semua. Doakan yang baik-baik,” tulisnya pada Isnin.

Warganet menerpa ke ruangan komen di Instagram Nabil. Pada Sabtu lalu, Sarah Hildebrand membuat pengakuan secara terbuka tentang punca hubungan cinta yang dibina selama lima tahun putus selepas bekas kekasihnya membuat pelbagai pernyataan terhadapnya sepanjang mereka bercinta. Malah, lebih parah pelakon drama Pujaan Hati kanda ini dikatakan pernah melakukan melakukan perkara kurang baik dengan pengurusnya.

Dia yang post fasal ex dulu, ex balas balik tiba-tiba nak act seperti tak salah

Sarah terpanggil untuk berkongsi perkara itu selepas mendapat banyak mesej yang meminta pendapatnya apabila terperangkap dalam sebuah hubungan cinta yang bermasalah. Sementara itu, ruangan komen pada kapsyen yang ditulis Nabil itu menerima pelbagai reaksi warganet. Sebahagian komen warganet di Instagram Nabil. Rata-ratanya berasa kurang senang dengan perlakuan Nabil dan meminta bekas pengacara program HLive itu tidak berpura-pura seperti menjadi individu keadaan. “Buat apa nak takut makan diri? Then dia tak sakit hati? Play something nya. “Alhamdulillah, cakap dekat diri sendiri, lepas ni jangan nak melakukan sesuatu yang tak elok girlfriend tau. “Dia yang post fasal ex dulu, ex balas balik tiba-tiba nak act dia tak bersalah,” komen nwarganet. Terdahulu, Sarah dan Nabil berpisah pada Februari lalu selepas lima tahun bercinta.

‘Ibu dan Ayda seperti kawan baik’ – Nabil Mahir

Keputusan pengacara Nabil Mahir yang melangsungkan pertunangan dengan penyanyi dan pelakon popular Ayda Jebat undang persoalan ramai apabila mereka hanya menjalin hubungan rapat dalam tempoh setahun. Perkara itu sekali gus menarik perhatian ramai memandangkan kisah cinta lamanya dengan pelakon Sarah Hildebrand yang terlerai Februari tahun lalu berlaku selepas lima tahun menyulam cinta. Nabil ketika dihubungi berkata, dia menemui sesuatu yang istimewa dalam diri Ayda hingga membuatkan dia dan anggota keluarga terpaut dengan wanita itu.

“Menerusi hubungan yang lalu saya sudah sampai ke satu fasa sudah bersedia untuk berkahwin dan hampir nak bagi cincin tapi apa yang diharapkan tidak berlaku. Saya juga kami tiada jodoh. “Namun, selepas berkenalan dengan Ayda, saya harus akui dia berbeza dengan hubungan masa lalu saya. Hubungan kami berjalan dengan baik malah keluarga saya juga serasi dengannya. Ibu saya kini begitu rapat dengan Ayda seperti kawan baik. Bagi saya, restu keluarga amat penting dan saya bersyukur kedua-dua belah keluarga menyambut baik dengan perhubungan ini,” katanya.

Menurut Nabil, selepas seminggu bertunang sempena ulang tahun kelahirannya yang ke-32 pada 28 Februari lalu, perkara pertama yang terlintas dalam fikirannya adalah tanggungjawab yang perlu dijalankan untuk menjaga anak orang selepas ini. “Saya tiada pengalaman menjaga seseorang yang tidak dikenali dalam hidup saya melainkan menjaga ahli keluarga saja. Jadi apabila sudah bertunang ini sudah tentulah saya selalu terfikir tanggungjawab yang perlu saya galas selepas ini. “Ini adalah satu cabaran baru yang perlu saya persiapkan. Saya akui sudah bersedia dengan keputusan ini. Doakan semoga hubungan kami berjalan dengan baik dan lancar,” katanya.