Resepi makanan kucing jadi Gemuk dan sihat dengan hanya 2 bahan simple sahaja.

Mesti ramai antara kita yang ada kucing peliharaan dekat rumah kan? Kadang-kadang tu risau juga kalau kucing kita nampak kurus. Macam mana nak bagi kucing lebih gemuk? Bolehlah cuba resepi makanan kucing untuk gemuk yang dikongsikan ini. Cara penyediaannya sangat mudah dan ringkas, hanya guna 2 bahan saja. Jom tengok resepi makanan kucing homemade yang telah dikongsikan tersebut.

Resepi meow gemuk adalah roti gardenia digunting dan Isi Ikan rebus. Gaulkan semua bahan dan panggillah meow datang makan. Ini bahannya. Ikan dan roti saja. Potongkan roti dengan potongan dadu atau halus. Ikan pula direbus terlebih dahulu. kemudian asingkan tulang dan isi ikan tersebut. Kemudian, gaulkan bersama-sama kedua-dua bahan tersebut. Selamat mencuba!

Membuat makanan untuk kucing anda boleh jadi cara yang efektif dalam menjimatkan kos dan sangat sihat untuk kucing anda, sekiranya anda melakukan dengan cara yang betul. Terdapat banyak laman web yang menawarkan resipi buatan sendiri untuk makanan dan untuk kucing, tetapi kadang kala, mereka boleh memasukkan ramuan atau bahan-bahan lain yang mungkin berpotensi membahayakan atau mematikan kucing anda. Kami mempunyai senarai makanan untuk manusia yang toksik kepada kucing, dan di sini ada beberapa lagi bahan yang tidak boleh dimasukkan dalam makanan kucing anda adalah bawang putih, anggur, bawang, Kismis, Putih telur mentah, Tomato.

Daging adalah penting dalam makanan kucing. Anda mungkin vegan, tetapi kucing anda tidak boleh. Kucing mewajibkan karnivor, yang bermaksud mereka memerlukan daging dalam diet untuk kekal sihat. Kebanyakan ahli bersetuju bahawa kucing boleh mempunyai protein haiwan dalam bentuk ayam atau ayam, daging babi, arnab, ikan atau hati. Hati amat penting, kerana ia mempunyai kandungan vitamin A yang tinggi, vitamin yang tidak dapat dihasilkan oleh kucing sendiri.

Ini mungkin kelihatan seperti karut, tetapi ia tidak begitu rumit kerana ia berbunyi. Kalsium dan fosforus adalah mineral penting untuk kesihatan kucing. Kalsium menumpuk tulang kucing anda dan juga memainkan peranan penting dalam kawalan otot dan keseimbangan ionik. Kucing memerlukan fosforus untuk memperbaiki tisu dan sel-sel mereka. Dikombinasikan, kedua-dua menguatkan tulang dan gigi kucing anda.

Sumber : Sara FiniNazurah Hassan