Sesuatu kejadian yang tidak diingini telah berlaku pada Hafidz Shahrin di Austria riuh diperkatakan. Ramai bersimpati akan nasibnya yang dilalui semasa berada di Austria cetus rasa pilu

Pelumba Moto2 Negara, Hafizh Syahrin yang terlibat dalam kejadian yang tidak diigini ketika pertandingan Grand Prix Austria di Litar Red Bull Ring pada Ahad kini dilaporkan stabil. Perkara itu disahkan oleh isterinya, Noor Suzana Abdul Manaf menerusi Instagram Story. “Alhamdulillah, Hafizh okay. Terima kasih kepada semua yang mendoakan Hafizh,” katanya.

Hafizh yang mewakili pasukan Aspar terkena jentera Enea Bastinni yang hilang kawalan ketika mengambil selekoh, menyebabkan motosikalnya mengalami kerosakan dan dia hilang kawalan sebelum atas litar. Beberapa pelumba lain turut hilang kawalan dalam kejadian berkenaan. Menurut pengurus pasukan Aspar, Gino Borsoi, Hafizh, 26, berada dalam keadaan sedar serta stabil dan kini sedang menerima rawatan di pusat perubatan litar.

“Penunggang berada dalam keadaan baik, hanya mengalami luka terutama di bahagian pinggul, tetapi keadaan sedar,” jelas Borsoi menerusi akaun Twitter. Manakala, kata jurucakap Aspar, Jorge Martinez, pasukan itu tidak menyangka pelumba yang terlibat dalam kejadian tak diigini itu ialah Hafizh. Pada awalnya kami tidak tahu adakah itu Hafizh. Ketika kami melihat bahawa pelumba itu adalah Hafizh, kami sangat takut kerana mereka tidak menunjukkan gambar (perkembangan lanjut) di televisyen.

“Saya bersamanya di pusat rawatan litar dan perkara pertama yang diberitahu oleh doktor kepada saya ialah dia sedar dan (kejadian itu) tidak memberi kesan pada bahagian kepalanya. “Semua imbasan yang dilakukan juga menunjukkan Hafizh tidak mengalami sebarang cecair merah dalaman dan tiada berlaku apa apa pada tulangnya atau seumpamanya,” jelas Martinez menerusi satu kenyataan. Meninjau ruangan media sosial, rata-ratanya mendoakan kesejahteraan pelumba negara itu dan mengharapkan agar segera sembuh.

Pelumba Negara Hafizh Syahrin Terlibat Kejadian Yang Tidak Diigini Di Austria, Kini Stabil

Pelumba Moto2 Negara, Hafizh Syahrin yang terlibat dalam kejadian tak diigini ketika pertandingan Grand Prix Austria di Litar Red Bull Ring pada Ahad kini dilaporkan stabil. Perkara itu disahkan oleh isterinya, Noor Suzana Abdul Manaf menerusi Instagram Story. “Alhamdulillah, Hafizh okay. Terima kasih kepada semua yang mendoakan Hafizh,” katanya.

Hafizh yang mewakili pasukan Aspar terkena jentera Enea Bastinni yang menyebabkan dia hilang kawalan ketika mengambil selekoh, menyebabkan motosikalnya mengalami kerosakan dan dia hilang kawalan sebelum berada di atas litar. Beberapa pelumba lain turut hilang kawalan dalam kejadian berkenaan. Menurut pengurus pasukan Aspar, Gino Borsoi, Hafizh, 26, berada dalam keadaan sedar serta stabil dan kini sedang menerima rawatan di pusat perubatan litar.

“Penunggang berada dalam keadaan baik, hanya mengalami luka terutama di bahagian pinggul, tetapi keadaan sedar,” jelas Borsoi menerusi akaun Twitter. Manakala, kata jurucakap Aspar, Jorge Martinez, pasukan itu tidak menyangka pelumba yang terlibat dalam kejadian yang tidak diingini itu ialah Hafizh. Pada awalnya kami tidak tahu adakah itu Hafizh. Ketika kami melihat bahawa pelumba itu adalah Hafizh, kami sangat takut kerana mereka tidak menunjukkan gambar (perkembangan lanjut) di televisyen.

“Saya bersamanya di pusat rawatan litar dan perkara pertama yang diberitahu oleh doktor kepada saya ialah dia sedar dan (kejadian itu) tidak memberi kesan di bahagian kepalanya. “Semua imbasan yang dilakukan juga menunjukkan Hafizh tidak mengalami sebarang cecair merah dalaman dan tiada tulang yang luka atau seumpamanya,” jelas Martinez menerusi satu kenyataan. Meninjau ruangan media sosial, rata-ratanya mendoakan kesejahteraan pelumba negara itu dan mengharapkan agar segera pulih.

Isteri Pelumba MotoGP Malaysia Hafizh Syahrin Jadi Perhatian Media Luar Negara Kerana Cantik

Menariknya perhatian itu bukan setakat kerana prestasi Hafizh Syahrin sebagai pelumba berpotensi tapi juga kerana memiliki isteri yang cantik. Kelibat Noor Suzana Abdul Manaf yang hadir di litar bagi memberi sokongan pada suami dengan penampilan berhijab menyebabkan dia menjadi tumpuan media terutama sekali Indonesia.

Tidak dinafikan Suzana ini memang cantik orangnya. Malah dia juga merupakan model muslimah di tanah air. Kagum dengan kecantikan isteri Hafizh ini, sejak beberapa minggu lalu banyak portal-portal di Indonesia berkongsi gambar dan gaya Suzana yang diambil dari instagramnya. Malah Suzana juga disenaraikan oleh laman web Fox Sports Asia sebagai salah seorang daripada tujuh WAGs (Wife And Girlfriend) atlet atau ahli sukan yang paling cantik di Asia. Wow!

Isteri Pelumba MotoGP Malaysia Hafizh Syahrin Jadi Perhatian Media Luar Negara Kerana Cantik

Menariknya perhatian itu bukan setakat kerana prestasi Hafizh Syahrin sebagai pelumba berpotensi tapi juga kerana memiliki isteri yang cantik. Kelibat Noor Suzana Abdul Manaf yang hadir di litar bagi memberi sokongan pada suami dengan penampilan berhijab menyebabkan dia menjadi tumpuan media terutama sekali Indonesia.

Tidak dinafikan Suzana ini memang cantik orangnya. Malah dia juga merupakan model muslimah di tanah air. Kagum dengan kecantikan isteri Hafizh ini, sejak beberapa minggu lalu banyak portal-portal di Indonesia berkongsi gambar dan gaya Suzana yang diambil dari instagramnya. Malah Suzana juga disenaraikan oleh laman web Fox Sports Asia sebagai salah seorang daripada tujuh WAGs (Wife And Girlfriend) atlet atau ahli sukan yang paling cantik di Asia. Wow!