Walaupun usia mencecah 50 tahun tapi A Aida masih ditawarkan 20 juta dari seorang individu kalau dia sudi jadi isteri kedua. Terkedu ini respon win dari A Aida.

Meskipun usia sudah mencecah 50 tahun, namun penerbit Datuk A Aida masih mampu kekal jelita dan muda, hingga mampu membuatkan ramai yang terpikat. Menerusi laporan Harian Metro, Datuk A Aida telah membuat satu pendedahan, apabila dia telah dilamar oleh seorang lelaki yang sanggup memberinya RM20 juta jika bersetuju untuk berkahwin.

Sanggup bagi RM2o juta jika sudi kahwin

Bagaimana pun, A Aida atau nama sebenarnya Zaidah Awang berkata dia telah menolak lamaran tersebut, setelah mengetahui lelaki berkenaan berstatus suami orang. “Memang betul ada beberapa lelaki nak masuk meminang. Malah, ada individu yang ingin melamar dan akan melakukan transaksi wang sebanyak RM20 juta ke dalam akaun saya sekiranya bersetuju berkahwin dengan dia…” Jelasnya, dia memang terbuka untuk menjalinkan hubungan dengan insan baharu selepas perkahwinannya bersama pelakon kacak Ariff Aziz gagal apabila mereka memutuskan untuk berpisah setelah 10 bulan bergelar suami isteri.

Tak suka caras suami orang

Akan tetapi, penerbit berusia 50 tahun itu seboleh-bolehnya tidak mahu mengambil risiko dengan menjalin hubungan bersama suami orang. “Bagaimanapun, dia bukanlah orang bujang sebaliknya lelaki yang sudah berkahwin dan dia mahu menjadikan saya sebagai isteri keduanya. Saya terpaksa menolak lamarannya itu kerana tidak rela bermadu selain saya juga mempunyai kewangan kukuh…” A Aida berkata, lelaki tersebut melamarnya sekitar tiga bulan yang lalu, malah lelaki berkenaan sanggup menambah jumlah wang demi untuk memperisterikannya.

Mahu suami yang mampu membimbing

Menurut ibu kepada tiga orang cahaya mata ini, dalam memilih jodoh bukanlah harta yang menjadi kriteria utamanya, tetapi cukuplah lelaki itu mampu untuk membimbingnya. “Pergi pejabat, balik rumah tulis skrip dan berehat tenangkan fikiran mencari ilham di beranda. Namun, jika sudah sampai jodoh saya terima. Saya tak cari lelaki kaya, cukuplah jika dia boleh membimbing saya dunia dan akhirat…”

Sebagai rekod, A Aida pernah mendirikan rumah tangga dengan penyanyi kumpulan Spring, Ameng pada 1994, tetapi berpisah pada 2003, hasil perkahwinan itu mereka dikurniakan dua anak perempuan, Wan Az Aleesa, 23, dan Wan Azevanatassha, 18. Perkahwinan keduanya pula bersama pegawai polis, Sufian Sulaiman pada 2007, namun berpisah pada 2013. Mereka dikurniakan seorang anak lelaki, Muhammad Rahul, 11.

A Aida kemudian melangsungkan pernikahan dengan pelakon Ariff Aziz pada 21 Julai 2018, namun berpisah 10 bulan kemudian. Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber : Harian Metro